Marokkaanse theepotten: wat maakt ze zo speciaal?

marokkaanse theepotten

Heb je wel eens thee op z’n Marokkaans gezet? Zo niet, lees dan vooral verder. Want wij vertellen je alles over Marokkaanse theepotten en wat ze zo speciaal maakt. Marokkanen hebben een lange traditie in thee zetten. Daar kan jij als theeliefhebber veel van opsteken. Op deze pagina gaan wij niet perse dieper in op de eeuwenlange Marokkaanse theetraditie, maar richten we ons speciaal op de Marokkaanse theepot en waarom jij zo’n theepot zou moeten aanschaffen.

Marokkaanse theepotten

Drink je overdag graag thee? Schaf dan een Marokkaanse theepot aan en geef je woonkamer een Arabisch tintje! Met sierlijke theeglazen erbij maak je het extra compleet. Je maakt dan van ieder thee-uurtje een feestelijke gebeurtenis. Drink thee uit een sierlijke, Marokkaanse theepot met vrienden of familie en maak van ieder moment met elkaar een onvergetelijke gebeurtenis.

Wat maakt een Marokkaanse theepot zo speciaal?

Iedereen die wel eens op vakantie in Marokko is geweest en daar thee heeft gedronken in een theehuis of cafeetje, die herinnert zich vast nog die mooie, Marokkaanse theepotten. Arabische theepotten zijn zeer sierlijk en mooi. Over de vorm is ook nagedacht, want ze beschikken allemaal over een lange tuit waarmee de thee in een lange straal in het theeglas wordt gegoten. En dat gebeurt natuurlijk niet zonder reden. Want hoe hoger de straal, des te meer de thee gaat schuimen. Marokkaanse theepotten lijken net zoveel op elkaar als dat ze van elkaar kunnen verschillen.

Marokkaanse theepot van glas

De Marokkaanse theepot van glas is erg mooi als decoratiestuk, maar ook zeer geschikt voor het zetten van kruidenthee. Doordat de theepot doorzichtig is, kan je de sterkte van de thee uitstekend bepalen. En je ziet natuurlijk hoeveel thee er nog in de theepot zit. Kies je voor een pot met een roostertje achter de schenktuit, dan heb je geen theezeef nodig want de losse theeblaadjes blijven in de theepot achter.

Theepot van roestvrij staal

Of kies voor zo’n mooie, glimmende theepot van roestvrij stijl. Zet op geheel authentieke wijze zelf je Marokkaanse thee. Het voordeel van een Marokkaanse theepot van roestvrij staal is dat het geschikt is voor vrijwel alle warmtebronnen. Ze zijn onslijtbaar en gemakkelijk schoon te houden.

Handgemaakt Arabische theepot

De mooiste Marokkaanse (Arabische) theepotten zijn toch echt wel de authentieke theepotten die handgemaakt zijn. Met graveerwerk en/of beschilderd. Echte eyecatchers voor in woonkamers. Bekijk op deze pagina ons aanbod met echte custom made Arabische theepotten.

marokkaanse theepot

Marokkaanse theeglazen

Natuurlijk mogen Marokkaanse theeglazen niet ontbreken wanneer je een Marokkaanse theepot in huis haalt. De theeglaasjes zijn klein en wat verder opvallend is dat ze geen handvaatjes hebben. Meestal zijn ze prachtig versierd zoals deze. Marokkanen drinken hun thee, anders dan wij Europeanen, langzaam op. Neem dus lekker de tijd voor je theemomentje met je vriendinnen of gezin. Van de Marokkaanse lifestyle kunnen we nog veel leren!

Dienblad

Schaf je toch een Marokkaanse theepot met theeglaasjes aan, dan hoort daar natuurlijk ook een speciaal Marokkaanse, metalen dienblad bij. Ook deze dienbladen zijn vaak prachtig versierd. Om het helemaal af te maken kan je nog een Marokkaanse suikerpot kopen. Deze suikerpotten zijn voorzien van een opvallende, puntige deksel.

Marokkaanse theepotten zijn ook leuk om kado te doen!

Is jouw goede vriendin jarig en is zij helemaal verzot op thee? Geef haar dan een mooie Marokkaanse theepot kado met bijpassende theeglaasjes! Deze theepotten zijn erg leuk om kado te doen en je zal haar er ongetwijfeld erg mee verrassen.

Marokkaanse theepot kopen

Zou je nu ook al graag een Marokkaanse theepot willen kopen? Op deze pagina hebben wij de meest bijzondere theepotten voor jou op een rijtje gezet. Bij ons heb je de keuze uit verschillende formaten, materiaalsoorten en natuurlijk is er in elke prijsklasse wel een mooie theepot te vinden.